Consumabile pentru imprimante exclusiv pentru clienți business

21 de sfaturi pentru a economisi costurile de imprimare, pe care niciun producător de echipamente nu ți le va spune!

SFATUL 1: Imprimați doar ceea ce este cu adevărat necesar.

În viața de zi cu zi, observăm că, deși aproape toată lumea are astăzi un smartphone și acces la un calculator, se imprimă în continuare foarte mult. De ce se întâmplă asta? Pentru mulți oameni, hârtia este mai ușor și mai confortabil de citit decât ecranul. Documentele tipărite sunt mai ușor de corectat, marcat etc. și apoi de transmis mai departe. Tipăriturile sunt mai tangibile – nu se pot prăbuși sau dispărea. Pierderea datelor poate apărea doar în caz de incendiu sau inundație. Documentele tipărite – de exemplu, contractele – sunt cumva mai obligatorii. Ne simțim mai în siguranță cu ele. Semnături digitale sau copii de rezervă? Adesea predomină incertitudinea și dezacordul cu privire la perioadele legale de păstrare și cerințele pentru documentele fiscale. Prin urmare, totul este tipărit și arhivat pentru orice eventualitate. Gândiți-vă dacă documentul respectiv trebuie cu adevărat tipărit. E-mailurile, documentele etc. care nu sunt importante nu trebuie tipărite. Este mai bine să îmbunătățiți ergonomia la locul de muncă (de exemplu, să achiziționați un monitor mai bun sau să optimizați programul de e-mail prin ajustarea dimensiunii fontului).

SFATUL 2: Nu schimbați cartușele de cerneală și tonerele la primul avertisment!

Cu siguranță cunoașteți acest sentiment: abia ați schimbat cartușul de cerneală, iar mesajul că nivelul de cerneală este scăzut apare din nou și vă solicită să schimbați imediat cartușul. Doar pentru că cerneala este aproape epuizată nu înseamnă că trebuie schimbată imediat. Cel mai bine este să comandați acum un cartuș nou și să așteptați până când cartușul actual este complet gol. În cazul tonerelor, puteți aplica un alt truc: scoateți tonerul și agitați-l de câteva ori ușor, pe orizontală. În acest fel, pulberea de toner se va distribui uniform în interiorul cartușului și veți putea continua să imprimați fără probleme pentru o perioadă.

Sfat: Cum se schimbă un toner

SFATUL 3: Cumpărați doar cartușe și tonere cu capacități mari.

Multe cartușe de cerneală și tonere sunt disponibile în mai multe variante. Există cartușe standard și, de asemenea, cartușe cu capacitate mare, denumite XL sau HC (High Capacity). Dacă achiziționați cartușe cu capacitate mare, puteți reduce considerabil costurile de imprimare per pagină în unele cazuri.

Regula generală: Cu cât capacitatea unui cartuș sau toner este mai mare, cu atât costurile pe pagină sunt mai mici. În orice caz, trebuie să comparați. De asemenea, ar trebui să luați în considerare obiceiurile dvs. de imprimare. Dacă imprimați mult, cartușele XL și tonerele cu capacitate mare sunt potrivite pentru dvs. Dacă imprimați mai puțin și utilizați o imprimantă cu jet de cerneală, și nu o imprimantă laser, există riscul ca cartușele de cerneală mari să se usuce.

Cartușele și tonerele cu capacitate mare sunt potrivite în special pentru utilizatorii care imprimă mult. Cei care imprimă mai puțin ar trebui să investească mai degrabă într-un pachet economic cu mai multe cartușe. Tonerele, în schimb, nu se pot usca, așa că nu trebuie să vă faceți griji.

SFATUL 4: Cumpărați pachete multiple sau pachete duble.

Multe cartușe de cerneală și tonere sunt disponibile și în așa-numitele pachete multiple, pachete promoționale, pachete duble sau chiar pachete de patru. Acest lucru este valabil atât pentru produsele originale, cât și pentru cele alternative. Dacă achiziționați cartușele și tonerele într-un set, puteți economisi între 10 și 30 % în comparație cu achiziționarea individuală. În același timp, puteți crea o rezervă practică pentru a nu fi surprins de cartușe și tonere goale.

SFATUL 5: Cumpărați tonere și cartușe compatibile.

Cartușe de cerneală, tonere, cilindri fotoconductori, panglici – nu trebuie să fie întotdeauna originale! În magazinul nostru online, veți vedea că oferim alternative mai ieftine de la alți producători pentru multe produse. Adesea, aceste tonere compatibile se remarcă prin economii semnificative în comparație cu produsele originale ale producătorilor de echipamente. De asemenea, produsele alternative compatibile trec prin numeroase controale de calitate și sunt fabricate conform standardelor industriale, astfel încât să funcționeze fără probleme cu echipamentul dvs. Prețul este un argument incontestabil. Recomandăm clienților noștri următoarele: dacă tipăriturile și copiile trebuie să fie de cea mai bună calitate, pentru că le trimiteți clienților și partenerilor de afaceri, este poate mai bine să alegeți produsele originale. Însă, dacă tipăriturile și copiile sunt utilizate exclusiv în scopuri interne și pe termen scurt, cernelurile și tonerele alternative sunt într-adevăr o soluție bună!

SFATUL 6: Cumpărați accesorii pentru imprimantă online!

Achiziționarea de cerneluri și tonere online este cu 10 până la 30 % mai ieftină decât în magazin. Diferența de preț este atât de mare încât costurile de expediere devin nesemnificative. În același timp, aveți aici o comparație perfectă a prețurilor și puteți vedea rapid care produs este cea mai ieftină alternativă pentru dvs. În plus, putem oferi multe produse sau variante de produse pe care un magazin obișnuit, din lipsă de spațiu, nu le poate stoca.

SFATUL 7: Cumpărați tonere și cartușe de cerneală în stoc.

O imprimantă nefuncțională sau o copiator care nu funcționează poate provoca întârzieri semnificative în multe firme și, în cel mai rău caz, chiar pierderi. Trebuie să aveți întotdeauna în vedere câtă cerneală sau toner mai aveți pentru echipamentele dvs. De îndată ce imprimanta sau copiatorul semnalează pentru prima dată un nivel scăzut de cerneală sau un toner gol, trebuie să faceți o nouă comandă. Și dacă tot sunteți acolo, de ce să nu cumpărați mai multe cartușe și tonere deodată? Astfel, puteți profita de pachetele multiple și oferim deja pentru majoritatea produselor o reducere de preț începând de la 2 bucăți, astfel încât să economisiți în orice caz la achiziția de stoc. O gestionare inteligentă a stocurilor contribuie astfel la desfășurarea neîntreruptă și lină a activității dvs. de afaceri. În ceea ce privește tonerele, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la durata lor de valabilitate, deoarece acestea conțin pulbere uscată și nu lichid, deci nu se pot usca. În schimb, cartușele de cerneală se pot usca dacă nu sunt depozitate corespunzător, de aceea trebuie păstrate la umbră la temperatura camerei sau ceva mai răcoroase. De asemenea, ar trebui să fie păstrate în ambalajul original, care de obicei constă dintr-o folie transparentă sau o pungă de aluminiu, care protejează împotriva luminii. Ambalajul protejează cerneala de evaporare și uscare.

Mai multe informații: Cum să depozitați corect accesoriile pentru imprimantă.

SFATUL 8: Imprimați în modul schiță.

Imprimanta și copiatorul dvs. dispun de obicei de diferite programe de imprimare care vă permit să economisiți aproape imperceptibil cerneala și tonerul. De exemplu, imprimați în calitate de schiță în loc de calitate pentru prezentare. Atunci când imprimați în modul schiță, imprimanta folosește mai puțină cerneală. În unele cazuri, aveți și posibilitatea de a face probe de imprimare cu rezoluție mai mică. Dacă setați unul dintre aceste moduri, rezultatul imprimării va fi mai puțin intens, deoarece imprimanta sau copiatorul consumă pur și simplu mai puțină cerneală sau toner. Această setare poate fi utilizată pentru probe de imprimare sau documente interne. Dacă aveți nevoie atât de tipărituri de cea mai bună calitate, cât și de copii de lucru, merită să creați mai multe profiluri de imprimare, în care să fie salvate setările corespunzătoare. Indicațiile necesare pot fi găsite în manualul de utilizare.

SFATUL 9: Imprimați mai ieftin cu anumite fonturi.

Fonturile cu litere largi, linii groase, multe ornamente și serife consumă mai multă cerneală și toner decât fonturile simplificate. Alegerea fontului corect vă poate reduce costurile de imprimare cu până la 30 %. Fonturile economice sunt „Century Gothic“ și „Garamond“, care fac parte din echiparea standard a majorității programelor de procesare a textului. Top 3 fonturi pe care ar trebui să le evitați, deoarece consumă multă cerneală și toner, sunt:

  • 1. Arial
  • 2. Trebuchet
  • 3. Tahoma

Dimensiunile mai mici ale fontului economisesc, de asemenea, hârtie și cerneală. De exemplu, puteți reduce dimensiunea fontului la o valoare confortabilă pentru dvs. înainte de a imprima. Astfel, mai mult conținut se potrivește pe o pagină, economisind astfel toner, cerneală și poate chiar hârtie.

SFATUL 10: Imprimare color sau monocrom.

Dacă doriți să economisiți cerneala colorată, imprimați în alb-negru. Acest lucru pare evident, dar gândiți-vă dacă este întotdeauna necesar să imprimați color. Nu este întâmplător că copiile color din copiatoare sunt mult mai scumpe decât copiile alb-negru. Cartușele color sunt în general mai scumpe decât cele negre. Ce se întâmplă cu tonurile de gri? Multe imprimante și copiatoare oferă această opțiune, dar este ea într-adevăr economică? Din păcate, nu – multe imprimante folosesc culorile pentru a crea tonuri de gri. Griul nu este imprimat doar cu cerneală neagră, ci este compus din toate culorile. Și acesta este exact ceea ce doriți să evitați.

SFATUL 11: Opriți corect imprimanta.

De la început: nu ar trebui să opriți imprimanta cu jet de cerneală prin intermediul întrerupătorului. Aceste dispozitive consumă foarte puțină energie. Cu toate acestea, dacă sunt complet deconectate de la rețea, la repornire, vor trebui să se reinstaleze, ceea ce poate duce la curățarea capetelor de imprimare cu cerneală, consumând astfel multă cerneală scumpă.

În schimb, imprimantele laser consumă relativ multă energie în modul de așteptare. Cu toate acestea, ele sunt de obicei echipate cu un întrerupător care le deconectează complet de la rețea și nu le lasă în modul standby. În cazul imprimantelor și copiatoarelor laser, opriți-le!

Aceleași reguli se aplică pentru imprimante ca pentru frigidere și mașini de spălat: la achiziție, fiți atenți la eficiența energetică!

SFATUL 12: Cumpărați o nouă imprimantă.

Sunt cartușele sau tonerele pentru dispozitivul dvs. foarte scumpe? Și aveți acest dispozitiv de mult timp? Atunci ar putea merita să investiți într-un dispozitiv modern, unde materialele consumabile sunt mai ieftine. Costurile pentru o nouă imprimantă cu jet de cerneală sau un dispozitiv mic pot fi amortizate după câteva schimbări de cartuș. În același timp, este posibil ca pentru dispozitivele mai vechi să nu mai fie fabricate tonerele și cernelurile după o anumită perioadă de timp. În acest caz, achiziționarea tonerelor sau cernelurilor noi poate fi nu doar complicată, ci și foarte scumpă.

SFATUL 13: Imprimantele ieftine au costuri ulterioare prea mari.

Când înființați o afacere sau începeți să vă desfășurați activitatea, este de înțeles că vă veți confrunta cu numeroase costuri inițiale pentru a începe operațiunile. Chiar dacă presiunea costurilor este mare în acest moment, nu ar trebui să economisiți în locurile greșite. Imprimantele ieftine pot fi ieftine la achiziționare, dar costurile lor de exploatare sunt adesea foarte mari. Producătorii câștigă din vânzarea consumabilelor, nu din vânzarea imprimantelor sau copiatoarelor în sine. Cernelurile și tonerele sunt apoi adesea surprinzător de scumpe, iar startup-urile, antreprenorii tineri și întreprinderile mici și mijlocii au adesea nevoi mari de imprimare, de exemplu, din cauza materialelor de marketing. Dacă anticipați o nevoie mare de imprimare, nu este recomandat să cumpărați imprimante ieftine cu jet de cerneală, ale căror performanțe și capacități sunt limitate. Informați-vă în prealabil cât costă cartușele și tonerele pentru un dispozitiv, dacă există produse alternative și luați în considerare cât și ce veți imprima aproximativ.

SFATUL 14: Imprimante cu jet de cerneală cu cartușe separate.

Majoritatea imprimantelor cu jet de cerneală mai profesionale au cartușe separate pentru fiecare culoare. Dispozitivele mai puțin profesionale pentru uz casnic folosesc așa-numitele cartușe combinate, care conțin toate culorile (galben, magenta și cyan) într-un singur recipient. Cartușele combinate sunt utile pentru utilizatorii care imprimă rar sau puțin. Cu toate acestea, dacă imprimați mult și des, merită să investiți într-o imprimantă cu cartușe separate de cerneală. Dacă un cartuș se golește, trebuie înlocuit doar acel cartuș, în timp ce celelalte pot fi utilizate în continuare.

Dacă imprimați și copiați doar documente, texte sau materiale interne, ar trebui să luați în considerare imprimante sau copiatoare monocrome. Aceste dispozitive folosesc doar cerneală sau toner negru, ceea ce înseamnă că produc doar copii și tipărituri alb-negru. Acest lucru are mai multe avantaje: adesea există cartușe special mari cu capacități uriașe, deoarece există suficient spațiu pentru ele în dispozitive. Și cartușele color care nu sunt utilizate nu vă vor cauza probleme.

SFATUL 15: Schimbați tipul de hârtie și reduceți costurile.

Risipa de hârtie nu este bună pentru bugetul dvs., sperăm că acest lucru este deja clar. În același timp, trebuie să acordați atenție calității hârtiei. Hârtia ieftină are de obicei o absorbție mare, ceea ce duce la o consumare excesivă a cernelii. Pentru cele mai multe utilizări, hârtia obișnuită pentru imprimantă, cu o greutate de 80 g/m², este suficientă. Odată ce hârtia devine mai groasă și de calitate superioară, prețul crește și el. Documentele de afaceri importante sau prezentările arată mai bine pe hârtie cu o greutate de 100 g/m². Pentru imprimarea fotografiilor, există hârtie fotografică specială. De asemenea, puteți face ceva bun pentru mediu dacă folosiți hârtie reciclată, care poate fi chiar mai ieftină decât hârtia albă. Dacă aveți mai multe copiatoare în firmă, de ce nu echipați o imprimantă cu hârtie albă scumpă și alta cu hârtie reciclată pentru documente interne?

Iată două sfaturi suplimentare: hârtia aspră și pufoasă lasă fibre în interiorul dispozitivului, ceea ce accelerează uzura. De aceea, utilizați hârtie de bună calitate. Folosiți, de asemenea, tăvi de hârtie închise. Imprimantele au adesea o alimentare de hârtie superioară și una inferioară. Dacă tava de hârtie este deschisă, hârtia poate acumula praf. În timpul imprimării, praful și murdăria pătrund în interiorul imprimantei. Acest lucru poate contribui la uzură și, în cel mai rău caz, poate cauza înfundarea duzelor.

SFATUL 16: Imprimare duplex.

Hârtia este scumpă; hârtia de calitate superioară este și mai scumpă. Și risipa de hârtie este costisitoare pentru mediu. Cunoașteți această situație: mergeți la copiator sau la imprimanta din birou și înainte de a vă putea lua documentele, trebuie să completați hârtia, deoarece colegii au epuizat toate tăvile. Este bine dacă aprovizionarea cu hârtie este stocată în apropierea dispozitivului, dar ce se întâmplă dacă nu? Reaprovizionarea tăvilor de hârtie este inevitabilă pe termen lung, dar intervalele pot fi prelungite. Prima opțiune: încercați opțiunea „Tipăriți mai multe pagini pe o pagină“ în setările imprimantei. Astfel, două pagini A4 devin rapid una singură. Funcția de zoom de pe copiatoare funcționează într-un mod similar. Dacă setați zoom-ul la aproximativ 70 % (consultați setările individuale ale copiatorului dvs.), două pagini A4 vecine se reduc la o singură pagină A4. A doua opțiune: cunoașteți imprimarea duplex? Această funcție, pe care o găsiți în principal la copiatoare, asigură că foaia de hârtie introdusă este tipărită pe ambele părți. Este o metodă inteligentă de a reduce consumul de hârtie la jumătate și de a economisi spațiu în birou.

SFATUL 17: Împărțirea inteligentă a paginilor.

Abia ați tipărit PDF-ul de 100 de pagini pentru a-l citi confortabil în deplasare? Sau ați copiat ultima foaie sau raport fără să vizualizați documentul în prealabil? Acum stați și vedeți că ați tipărit prea multe pagini, risipind astfel hârtie, cerneală sau toner. O privire rapidă asupra documentului, de exemplu, prin previzualizarea tipăririi sau vizualizarea paginilor, poate preveni eficient risipa și gunoiul.

Cu funcția „Pagini de la până la“, puteți seta ce pagini să fie tipărite. Săriți peste paginile goale sau paginile cu grafice inutile. Adesea, pagina de titlu este un mare consumator de cerneală. Puteți, de asemenea, să excludeți notele de subsol care sunt de obicei la sfârșitul unui document și care nu sunt imediat necesare. Astfel economisiți cerneală sau toner și hârtie.

Puteți, de asemenea, să imprimați mai multe pagini pe o foaie. Imprimanta și copiatorul dvs. oferă setările corespunzătoare în meniu. Acest lucru economisește, de asemenea, considerabil cerneală și hârtie.

Închideți și capacul copiatorului în timpul copiatului, astfel încât tonerul să nu fie consumat inutil pentru imprimarea zonelor negre. Sau, și mai bine, încercați funcția de zoom a copiatorului, astfel veți evita dungile negre și veți economisi toner. Documentele ușor mărite sunt, de asemenea, mai ușor de citit.

SFATUL 18: Folosiți previzualizările și Word pentru a economisi costurile de imprimare.

Atunci când utilizați programul de tipărire al browserului dvs., de obicei, se afișează o previzualizare a paginilor de tipărit. Adesea, textul sau imaginea care contează pentru dvs. se află doar pe câteva pagini, în timp ce reclamele, bannerele, anteturile sau subsolurile ocupă alte pagini întregi. Verificați ce pagini doriți cu adevărat să le tipăriți și setați-le ca „pagini selectate“ pentru ca imprimanta să imprime doar acestea. Unele site-uri oferă vizualizări speciale de tipărire care elimină elementele de design sau culorile. Acestea sunt adesea marcate cu o mică pictogramă a imprimantei pe pagină. Astfel, elementele grafice sunt ascunse, iar conținutul de imprimat este redus la text, economisind astfel cerneală sau toner. Dacă doriți să imprimați doar textul de pe o anumită pagină, nu este necesar să o faceți direct din browser. Copiați textul, lipiți-l în Word și eliminați formatarea inutilă. Puteți, de exemplu, să alegeți o dimensiune mai mică a fontului. În acest fel, veți avea din nou nevoie de mai puțină cerneală sau toner pentru imprimare.

SFATUL 19: Reduceți costurile de imprimare a fotografiilor.

De mulți ani, producătorii principali, precum HP și Canon, vând imprimante care sunt deosebit de potrivite pentru imprimarea fotografiilor. De obicei, acestea necesită hârtie fotografică specială. Cu pregătirile potrivite, puteți economisi cerneală și aici. În primul rând, trebuie avut în vedere că la imprimarea fotografiilor, claritatea imaginii și adâncimea culorii sunt criterii importante. Hârtia inkjet de calitate are o suprafață netedă și o absorbție redusă, astfel încât necesită mai puțină cerneală. Selectați întotdeauna în setările imprimantei tipul de hârtie utilizată pentru ca automat să fie folosită mai puțină cerneală în timpul imprimării. O cantitate excesivă de cerneală pe hârtie nu îmbunătățește neapărat adâncimea și claritatea, ci doar prelungește timpul de uscare al imaginilor și poate duce la murdărirea suprafeței. Cele mai frumoase imprimări fotografice se obțin prin combinarea hârtiei fotografice de calitate, de preferință fără fibre de lemn, cu setările corespunzătoare ale imprimantei și alegerea modului economic de imprimare.

SFATUL 20: Primiți faxuri prin calculator.

Firma dvs. folosește în continuare faxul? Nu puteți renunța la fax în activitatea dvs.? Din păcate, se întâmplă adesea să primiți doar confirmări simple sau chiar reclame nedorite prin fax. Faxul imprimă totul – fără filtru – indiferent dacă doriți sau nu. Este mai bine să setați calculatorul și linia telefonică astfel încât faxurile să ajungă mai întâi în căsuța dvs. de e-mail înainte de a fi tipărite. În acest fel, aveți opțiunea de a decide ce va fi tipărit și ce va fi șters. Aceeași metodă poate fi utilizată și pentru trimiterea de faxuri. Nu veți mai trebui să așteptați câteva minute pentru a trimite un fax. Trimiterea de faxuri nu este mai dificilă decât trimiterea unui e-mail cu atașament.

SFATUL 21: Imprimați singur în loc să lăsați pe alții să o facă.

Deținerea unei imprimante sau copiatoare are avantaje evidente. Aproape niciun birou sau gospodărie nu se mai poate descurca astăzi fără un echipament propriu. Imprimarea color și imprimarea fotografiilor au devenit atât de simple și economice, încât merită adesea să efectuați tipărirea direct pe loc, mai ieftin și mai convenabil decât într-un magazin specializat.

Cu toate acestea, dacă lucrați în domeniul arhitecturii, planificării construcțiilor sau ingineriei mecanice, veți avea adesea nevoie să imprimați planuri sau hărți pe care echipamentele standard nu le pot gestiona. Chiar și imprimantele și copiatoarele care oferă formatul A3 pot fi prea mici. În acest caz, vizita la un centru de copiere sau la o tipografie este singura soluție, dar aceasta poate fi destul de costisitoare. Dacă vă regăsiți în mod regulat, poate chiar de câteva ori pe săptămână, într-un centru de copiere, ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui plotter. Aceste imprimante de format mare, precum Riso, OCÉ, Canon sau HP, vă permit să imprimați singur planuri și hărți. În magazinul nostru veți găsi cartușele potrivite pentru plotterul dvs. Puteți verifica deja pe site-ul nostru web cât costă cartușele individuale.

Cu peste 20 de ani de experiență în consumabile pentru imprimante, Compredia se concentrează pe furnizarea de tonere și unități de tobe de înaltă calitate pentru companii. Scopul nostru este să oferim produse de înaltă calitate și o experiență de cumpărare excelentă pentru a satisface eficient și fiabil nevoile de imprimare ale companiei dvs.